Patientsida

Du kan komma till Göteborgs Hjärtmottagning via remiss från din husläkare eller vårdcentral. Vi har avtal med Västra Götalandsregionen, enligt LoL, vilket innebär att deras patientavgifter gäller hos läkare som är anslutna till avtalet.  På remiss från allmänläkare eller vårdcentral kostar första besöket 100 kronor. Vid remiss från annan läkare och övriga besök kostar besöket 300 kronor. Frikort och högkostnadskort gäller. Uteblivet besök eller sen avbokning kostar 300 kr. Avbokning ska ske minst 24 timmar innan bokad tid annars tar vi en avgift även om frikort finns.

Vi samarbetar även med flera försäkringsbolag som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar. Om du har privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag för rådgivning och tidbokning.

Det går bra att boka tid privat för idrottsscreening och för hälsokontroll, enligt vår prislista. Detta omfattas inte av avtal med VGR. Kontakta oss helst via e-post så ringer vi upp dig för att boka tid. Det är viktigt att komma ihåg att dessa undersökningar är till för är att kontrollera en frisk persons hälsa. Har du något sjukdomssymtom ska du gå till din ordinarie läkare för undersökning och eventuell remiss.

Prislista

  • Hälsokontroll bas (läkarbesök, lab, EKG och blodtryck): 2400 kronor.
  • Hälsokontroll utökad (läkarbesök, lab, EKG och UCG eller arbets-EKG: 4800 kronor.
  • Hälsokontroll stor (läkarbesök, lab, EKG, arbets-EKG och ultraljud hjärta): 7000 kronor.
  • Idrottscreening för yngre elitidrottande(EKG, BT  samt kort läkarbesök)1200 kronor
  • Körkortsintyg: Högre behörighet, Enl. speciell taxa, 3500 kronor/timme. Ev undersökningar bekostas av kunden.

Ta med detta till ditt besök:
ID-handling.
Frikort.
Kallelse.
Medicinlista.

Sjukresor

Regelverket har återgått till att sjukresor godkänns enbart av medicinska skäl, dvs om man ej kan åka med kollektivtrafik eller på annat sätt ta sig till oss. Vi utfärdar inte intyg om detta inte är överenskommet i förväg.  

 

Pin It on Pinterest